2012. november 29., csütörtök

Kicsit...

....feszült vagyok. Sajnos nem csak én, Zsolti is. Hiába mondjuk nap mint nap el, ilyen nem fordulhat elő, velünk biztos nem...sajnos semmi nem biztos.:-( Igen a gázóra ügy. Felesleges kombinálnunk addig, míg nem mondják el, mi a bajuk...de ugye, az ember nem olyan, főleg ha saját magáról és családjáról szól a dolog. Most csiga lassan telnek a napok, és a hétfő még olyan messze van, addig még ott  a hétvége, ami amúgy is kicsit húzósabb lesz a szokásosnál. Mert munkanap szombat, Zsoltinak elvileg nem kell menni dolgozni, viszont a gyerekeknek van suli délig!? Na, ha aznap tanulnak, megeszem a kalapom, de nem baj, majd filmet nézetnek velük.:-@
Mesi meg Zsolti a Kisképzőbe megy nyílt napra. Tele a lelkünk vívódással, míg én tudom milyen Mesi, és amilyen én is voltam pálya választás előtt, Zsolti még mindig várja Mesiben a nagy lelkesedést. Sajnos sosem volt az a kitartó típus semmiben Mesi, én már átlendültem a dolgokon, nem kattogok rajta, lesz ami lesz. Én csak mindig azt hangsúlyozom ki, itt ebben a suliban nagy  a hajtás, messze is van, korán kelés, későn jövés...én ebben érzem még gyengének őt. Látom most milyen, persze az egy év még, de tudom vannak dolgok amik nem fognak változni. Na mindegy, megnézik a sulit. Talán jó is lesz a közös program, kicsit összecsiszolódnak Apjával.
Vasárnap Kersztlányom szülinapját ünnepeljük, és ami legfontosabb Advent első vasárnapja. Kérdeztem a gyerekeket, van e kedvük idén is minden nap kihúzni egy nevet, és egy aprósággal meglepni a másikat?Egyöntetűen, igen volt a válasz. Na én annyi forrócsokit nem ittam mint tavaly adventkor.:-))) De nagyon jó kis összetartó és ráhangoló volt ez!:-)
Szombat délután megcsináljuk a koszorút és a forró csoki alapot.
Csak kicsit rányomja a hétfői nap a bélyeget mindenre.:-( Most nem bánnám ha pár nappal idősebb lennék, soha nem siettetném az időt, de most igen.:-) Mert mindenhol olvasom, így és így készülnek, nekem meg semmi hangulatom hozzá. Na de én még bízom az emberekben. Tegnap is azt hittem nem veszik vissza Mesi cipőjét, ami három hetes volt és levált a talpa, és mégis visszavették, és jobb csizmát kapott utána. Tehát nem lehet feladni a reményt!:-)

21 megjegyzés:

  1. Anikó, az egyszerűen nem lehet, hogy nektek legyen bajotok az óra miatt! Nem ismerem az ügyet, de abban biztos vagyok, hogy ti lennétek az utolsók akik bármi törvénytelent tennétek. A fene egye meg, hogy a becsületes emberekkel mernek csak szórakozni!
    Mesi milyen suliba készül? A legfontosabb, hogy ő válasszon és oda menjen ahová szeretne. Akkor viszont már a nyakába lehet akasztani a felelősséget.
    Fel a fejjel! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én tudom, hogy nem lehet bajunk, hiszen semmit nem csináltunk, de sajnos a több ezer ember is hasonlóan hiszi, és van mégis bajuk!Nem kicsi a tét! 540 000ft+ a szakértői vélemény.:-(
      Mesi egy művészsuliba készül. Oda fog felvételizni először, legalábbis ezt tervezi, én támogatom, csak reálisan felvázolom neki a dolgokat. De ezt szeretné megjelőlni először, majd a helyi gimnáziumot, Te ismeres a Móricz Gimnáziumot. Persze Ő dönti el, én meg csak, ha nyafog mondhatom, Te választottad!:-)

      Törlés
  2. Minden rendben lesz, nyugodj meg. (Tudom, hogy nem lehet ilyenkor megnyugodni, de mégis.)
    A karácsonyi készülődés nálunk is kicsit lassan indul. Talán a novemberi tavasz miatt, nem tudom, de remélem holnapra átragad rám is Bori lelkesedése...
    Én annak idején nem döntöttem a szó igazi értelmében a továbbtanulásomról, gyakorlatilag ovis koromtól azt hallottam, hogy abban az iskolában van a helyem, hiszen már a dédanyám is oda járt. Eszembe sem jutott más megoldás, mégis elmentünk a nyílt napra, és öt perc után beleszerettem. Szerintem Mesivel is így lesz. Vagy megszereti első látásra a sulit, vagy nem Ha igen, akkor bírni fogja, bírnia kell...
    Sok-sok erőt kívánok Nektek a következő napokhoz!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Bettus! Én is hasonlókat írnék neked, de tudod, mégis..:-(
      Hát a suli nem egyszerű, de nem kőbevésett dolog, hogy ahol elkezdi be is fejezi. Lehet váltani. Mi nagyon örülnénk, ha felvennék a kisképzőbe, és persze el is végezné, de akkor sincs semmi veszve, ha a gimibe veszik fel. Jó fej Ő, meg fogja állni a helyét az életben, szeretik őt. Csak meg kell találni a helyét, most ez senkinek sem megy jól, pláne nem egy kamasznak!
      Köszönöm az erőt, ránk fér most!:-)

      Törlés
  3. Gondolok rátok sokat és szorítok, hogy minden rendben menjen majd! Küldöm a sok pozitív energiát!

    Egyébként bár aránylag régóta olvaslak, mégsem tiszta nekem teljesen hányan vagytok és ki hány éves a családban. Segíthetnél, h kitisztuljon minden :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi az energiát!:-)

      Sokan vagyunk...:-))))
      6 vagyunk, én 38 éves, Zsolti 41 éves, Mesi 15 lesz januárban, Dávid 12és fél éves, Bence 11 és fél éves, és Csenge 2 éves lesz 10 nap múlva.:-))))Tiszta már?,-)

      Törlés
    2. Igen, már csillog-villog minden! :)

      Törlés
  4. Kitartást!
    Pár évvel ezelőtt Zoli is járt nyílt napon a Kisképzőbe, tömeg volt, de tetszett nekik. Végül a lány anyja(Zoli első felesége), döntött a lánya helyett....egy kéttannyelvű gimibe jár és bukdácsol.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én nem döntök Mesi helyett. Csak azért mondom neki, hogy többet jelöljünk meg, mert ha nem veszik fel akkor sincs semmi veszve. A rajztudását még kamatoztathatja majd. Mert nagyon ügyes!

      Törlés
  5. Nagyon szurkolok nektek,hogy minden rendben legyen a gázórával! Nem tudom mennyi igaz az interneten levő esetekből, de én arra gondolok, ha olyan csaló lenne a gázszolgáltató nem is működhetne.
    Sokat tudnak változni a gyerekek, ha azzal foglalkozhatnak, ami érdekli őket. Talán Mesinek pont ez az iskola kell, már ha tetszik neki!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, engem nem győz meg ez. Azért a sok, sok ember család nagyon pórul jár, és ez nem kis pénz a mai világban.:-( Dehát én is nagyon reménykedem, hiszen semmit nem csináltunk én is azóta vagyok "okos" mit is lehetne csinálni a gázórával, mióta "kiokosodtam" a neten.:-(
      Nagyon remélem, bár ő mindenhol vagy nagyon jóérzi magát vagy nagyon nem. De kell már a változás neki.:-)

      Törlés
  6. Anikó, remélem minden rendben lesz veletek. Ismerem az érzést, mikor ennyit kell várni, hogy vége legyen végre valaminek, szinte mindegy mi is, de legalább az ember tudja meg mi a döntés. De nem lesz semmi baj, erre gondolj, tudom könnyű mondani. Én pár hete kaptam egy felmondó levelet a lakásbiztosításomról, hogy felmondták és ennek az lesz a vége, hogy egyösszegben fizessük vissza a lakáshitelünket, mert irgum burgum. persze mikor kaptuk ezt a levelet?? pénteken! hétfőn rohantam be, az ügyintéző velem együtt ért oda, ott nyitotta az orrom előtt az ajtót, vittem mindent, hogy én fizettem, itt van az összes két évre visszamenőleg! persze, hogy minden rendben volt, még ő mondta, hogy hát ezért nyugodtan aludhattam volna a hétvégén, mert a szokásos szöveg volt, egyenlevél. :( ja, csak nekem közben gyomorfekélyem lett már az idegtől. Remélem nálatok is kiderül, hogy minden ok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na könnyű azt mondani, nem kellett volna idegeskedni.:-@ Mit is gondolnak? Sablonszöveg, na ennyire becsülnek bennünket meg. Komolyan megáll az eszem!
      Hétfő délután már mi is okosabbak leszünk!

      Törlés
  7. Kicsit lemaradtam, mindennel, levéllel is. De holnap ezért kelek korán és elolvaslak. Addig is küldöm a sok erőt és csak jó dolgokat, hogy azok történjenek Veletek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Neked!:-) Dehogy maradtál le...
      Szép napot Neked!:-)

      Törlés
  8. Remélem jól sikerül a hétvége és főleg a hétfő.
    Nagyon jó dolog ez a névhúzós advent, megpróbálom észben tartani, amíg a mókik felnőnek hozzá.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aranyos vagy! Én is remélem nagyon!:-)
      Ezt az adventi névhúzós nagyon jó, tavaly végig csináltuk, és olyan jól összehozta a kis családot.:-)

      Törlés
  9. Nyugi, minden rendben lesz!
    Anikó, képzeld, nálunk nincs szombati iskola! S-O-H-A!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bárcsak, bárcsak..-
      Itt is minek szombaton????

      Törlés
  10. Könnyen mondom, de ne agyalj rajta... úgyis megoldjátok, ha meg kell oldani. De szerintem nem kell. :)
    Nálunk is van holnap suli, délig. És nagyon kivételesen mennek is.. pedig igazolni szoktam a szombatokat. De most csak játszanak... arra meg már csak nem írok igazolást? :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudod mi az ijesztő? zsolti, mennyire nehezen viseli ezt a tortúrát! Komolyan 18 év alatt nem láttam még ijen feszültnek...de mostmár csak pár nap!
      Nagy értelme van ennek a napnak!:-( Persze nem a játék ellen vagyok!

      Törlés