2012. november 23., péntek

Péntek...

...van! Hurrá...:-)
Ma olyan jól éreztem magam délután. Ígérem nem fogom minden nap leírni, milyen is a hangulatom, mert az baromi unalmas lenne.:-) De ma délután, miközben a hajamon a festék dolgozott, én meg a kocsonyát mertem a tálba, elkezdtem mosolyogni. Csak úgy olyan jókedvem lett spontán, semmi különös nem történt, ezért is írtam le, mit csináltam éppen. Kicsit nőciskedtem is, Mesi szempilla spiráljával kimázoltam magam, még nekem is tetszett, mikor aztán mostam le a hajamról a festéket, szétkentem magamon, majd tükörbe pillantva, még meg is ijedtem magamtól, mert elég ijesztő voltam a saját karikáim mellé, még dupla fekete karika éktelenkedett a szemem körül.:-)

És lett is búbos kemence melletti ülés, helyett....., radiátor elé raktam két nagy párnát. Szerintetek mikor tudom odaverekedni magam? Mert hol Csenge kucorodik oda, hol könyvvel, hol mint éppen most, szekrényből lopott reszelővel.:-) De a fiúk is ott hevertek nemrégen.:-) Na tessék van nekünk kemence mellett ücsörgés.:-)
És az is jó volt, mert nemrégen raktam el téli fülőkét (gomba), ecetesen hagymásan, és olyan jó illata volt...hm....meg a kocsonya, bár lehet kicsit hűvösebb kellene neki, no mindegy. Megy majd a hűtőbe.
És tök jó, hogy holnap nincs suli és munka sem, megint együtt leszünk. És kicsit már tervezgetjük a karácsonyt, adventet, Csenge szülinapját...:-)
Legyen nagyon szép hétvégétek!

21 megjegyzés:

  1. Nektek is legyen nagyon szép hétvégétek, és ügyes voltál :)

    VálaszTörlés
  2. Pont ma délelőtt jártam hozzád hasonlóan, ugyanis akkor festettem a hajam...
    :)
    Jó készülődést, szép hétvégét!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És kocsonyát is főztél?:-D
      Nektek is nagyon szép hétvégét!:-)

      Törlés
  3. Mindig olyan jól írsz! Szeretek itt nálad lenni.

    VálaszTörlés
  4. Én meg tegnap vágtam le a hajam, igaz csak 2 cm-t. Nálunk ma nagyüzem volt, de az is jól esett, hogy végre ilyen tetterős voltam. Valamint megérkezett a csodacsoda öntöttvas lábasom, amivel megleptem magam, no nem e kávéházi szegleten, csak úgy előkarácsonyra, a sok munka jutalmaképpen. Holnap igazi csirkepörkölt készül majd benne és viszek kóstolót az orosz barátainknak, akik ma borscs-csal vendégeltek meg. Éljen a megbonthatatlan magyar- orosz barátság. :-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Éljen!:-))));-)))))
      No, akkor előkarácsonyi ajándéknak örülök, de tessék beszereznmi egy káposztafőzőt is!:-)))
      Megy a email majd, csak még fogalmazom!:-)
      Szép estét!

      Törlés
    2. Elnézést, hogy belekotyogok, de nekem is a szívem vágya egy öntöttvas lábos, de jó Gionettának!!! :-)))

      Törlés
    3. Tessék csak kotyogni, így legalább olyan beszélgetés-szaga van. ;-) Én is spóroltam rá sokáig. De ez annyira "olcsó" volt (egy francia, márkás termék, ekkora méretben, 7 l, 200 Euró, ez meg csak 60) sőt egy 4l-es anyukámnak karácsonyi meglepinek, mert neki is szíve vágya, "csak" 40 euró. De láttam Magyarországon vásárban, abban az igazi állat és kirakodóban, jó nagyot és nem volt drága. De árat nem tudok mondani. Jah és ez zománcozott. Káposztafőzőre még gyúrok. :-)) Bár ha mázatlan agyagtálban lehet főzni, akkor az van. Csak nyugodtan írj, tudom nem malmozol egész nap! :-)

      Törlés
    4. Érdekes, engem az öntötvas lábas még nem fogott meg, de nyitott vagyok, lehet még vágyni fogok rá.:-)

      Törlés
  5. Oh, a búbos kemencét majdnem el is hittem, no, mondom, de jó!, valamiről lemaradtam. Viszont ötletnek a párnák is jók a radiátor mellett, nálunk folyton valami bunkert építenek a nagyok, bekuckózzák magukat a szárító meg az íróasztal alá. Nem csodálkozom, hogy a tieid sem engedtek oda téged... :-)))
    Nálunk is nagyon eseménydúsak a napok. Úgyhogy hajrá nekünk!!!!
    Örülök a fodrászkodásnak, biztosan csini lettél!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na arról nem maradnál le, ha nálunk búbos kemence épülne.:-)

      Csini azt nem tudom, de legalább egyszínű a hajam pár napig..:-)
      És hajrá Nekünk!!!!:-)))

      Törlés
  6. Talán egyszer odajutsz a párnákra!:)))
    Szép hétvégét neked is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Talán, éjfélkor!:-)) Nem baj, legalább más is élvezi!
      Neked is szép hétvégét, Erika!

      Törlés
  7. Nálam is épp ma volt hajfestés, de... ugye én már eléggé őszülök, így háromhetente ildomos az újrafestés - annál rondábbat nem tudok, mikor a fejtetőn és a forgónál kilátszik egy nő fején a lenövés - na gondoltam amúgy is betöltöttem a valamennyit, abbahagyom én már ezt a macerát...hát négy hónapig bírtam elviselni azt az öreg macát :) Éljenek a fiatalos középkorúak!
    Ja igen, az említett edény nekem is nagy vágyam... Eszter

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálam bizto nem vagy őszebb, és én 38 éves vagyok. Lehetne nálam is 3 hetente festeni, de kihúzom azt az egy hetet, bár akkor már kezdik megjegyezni milyen ősz vagyok.:-)
      És igen, éljenek!!!:-))))
      És teljesüljön a vágyad edény ügyben..:-)

      Törlés
  8. Arany János Családi kör című versét azért szerettem mindig, mert azt olvasva szinte belekerültem a versbe. Nálad is ezt szeretem. Ahogy leírod a történéseket, magával ragadják az embert, szinte látom magam előtt, ki mit csinál :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi!:-) Kedvenc versem..
      Jó pihenést a hétvégére!

      Törlés
  9. Én meg sem merem mondani, hogy 34 évesen hófehér a hajam. :D Inkább festem nagyon szorgalmasan. Lassan a háromhetente is kevés lesz, de nem adom meg magam, akkor is befestem. :)
    A búbos kemencével engem is sikerült egy pillanatra "felültetned."
    Egyébként meg miért ne írhatnád le minden nap, hogy milyen hangulatod van? Tőled ez is szeretjük. ;)

    VálaszTörlés
  10. Köszi Dius! :-) Jólesett az utolsó mondatod!:-)))

    VálaszTörlés