2012. november 10., szombat

Mostanában...

.....van egy állandó gondolat a fejemben. Mivel már nem vagyok mai csirke, tapasztaltam már, hogy az életemben vannak szakaszok, változások, hol aprók, hol nagyok. Egyik óriási Csenge vágyása. Ezt majd egy hónap múlva leírom, akkor lesz két éves Csenge.
Mikor az ember megtalálja a párját, minimum halandónak érzi magát, de az biztos, hogy tele van tervekkel, kis és nagy tervekkel. Azt szövögeti, tervezgeti. És boldog ha sikerül, és szomorú ha nem. Én azt hittem soha nem lesznek nagyok a gyerekek, pedig mennyiszer kívántam. És itt van, nagyok!:-( Most meg sokszor azt kívánom, nem kezdhetném újra?)..mert fránya irigység gyötör, minden fiatal tervezgető párra. És akkor itt van az a gondolat, ami motoszkál bennem. Nem, nem egy újabb baba. Bár szerintem környezetem meg sem lepődne rajtunk, (mostanában direkt sütögetem ezeket a poénokat:-) így is eléggé furcsállják az életünket. De persze ez érdekel a legkevésbé.
Testileg, sem lelkileg nem kívánom már a terhességet. Meg, hogy így nőnek mint a bolondgomba;-) még sokáig élvezni sem tudom a baba kort. :-)))
Tehát el kell jutnom olyan szintre magamban, hogy ne hátra felé nézzek, hanem előre. Hogy majd negyven évesen is lesz csoda, meg terv, meg ÉLET. Sőt utána is, és ez jó. Nem lesz kisbaba, de itt vannak négyen, ők mindig az én gyerekeim lesznek, és őket kell terelgetnem tovább. És nagyon hamar eljött az az idő, mikor már csókolómmal köszönnek nekem, és ráncos is vagyok, erősödtek a vonásaim, tudom már, hogy én sem vagyok halhatatlan, és büszke vagyok magamra, hogy elértem azt amit szerettem volna. De még nincs vége, koránt sincs vége. Most ugranom kell egy következő lépcsőre, milyen szerencsés vagyok, hogy ezt megtehetem. Csak hát minden ugrás nehéz! Fél az ismeretlentől az ember. Persze, van már sok mindenben tapasztalatom, és azt viszem is magammal. Meg tudom, hogy jó lesz, meg persze néha rossz....Örülök, hogy megélhetem.:-))) 

6 megjegyzés:

  1. Anikó, hát igen, van élet 40 után is. :-) Bár fiatalon nem is gondolnánk. :-)Megsúgom, az ember mindig húsz éves marad, csak a "burkolata" változik egy kicsit.:-)
    És igen, nyitott szemmel kell járni és várni, meglátni az új lehetőségeket.
    Aztán visszatekintve lehet látni, hogy mindennek meg volt az oka.
    Nagyon izgalmas időszak vár rád, sok-sok csodával. Ahogy kíséred a gyerekek életét, látod felnőtté válni őket. Aztán meg már magadra, magatokra is marad idő, azt is lehet élvezni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a szép szavakat Márta!:-) Pont Rád gondoltam reggel, piacon voltunk. Nem volt valami nagy mozgás..

      Törlés
    2. Anikó, azért (is) nem mentem, mert sejtettem, hogy nem lesz forgalom,meg azért is mert sütöttem. Ma lesz pici unokám keresztelője.
      Következő szombaton viszont ott leszek.

      Törlés
    3. Ja igen, említetted is!:-) Pici unokádat puszilom! Legyen nagyon szép napotok!!!!:-)

      Törlés
  2. :) Mindenképpen érdekes. Amikor érzed, tudod, hogy életednek egy szakasza. egyfajta szakasza lezárul.
    Mi sokáig voltunk gyerek nélkül...szinte 5 évig. Addig mintha állt volna az idő, olyan értelemben, hogy tudtuk, az még hátra van, hogy legyenek gyerekek, új, szép célok. Aztán most vannak a lányok. és időnként azon gondolkodom, merre tartunk...
    Biztos vagyok benne, hogy a nagy gyerekes életed is éppen olyan szép lesz, mint amikor ők még babák voltak! :)

    VálaszTörlés
  3. Én is nagyon remélem hogy olyan szép lesz a nagy gyerekes életem, amilyen szép volt eddig.:-)

    VálaszTörlés