2013. január 29., kedd

Csak úgy!

Bevallom, van a közelünkben egy kis bolt, ha hirtelen kell valami, oda megyünk, de ugye semmi újat nem írok, ha azt állítom, drága! Persze, a kolbász, igazi füstölt, vagy a zöldség is olcsóbb szokott lenni, bár bemondás után itt sem hiszem el, hogy a banán magyar;-), nekem fontos a magyar árú, no!:-))) De azért néha bevallom a pénztárca mást diktál, de sok esetben inkább lemondok a magyar termékről, ha nagyon drága.És kimarad az adott termék. Azért eddig még fel tudtam kutatni a magyar árút!(bár még banánt nem találtam, sem narancsot:-D)

Történt ma, hogy nagyon könnyen kitöröltem  a hűtőt. Ezt máskor is meg szoktam tenni, de most nem kellett szinte semmit kipakolni. Még feltűnő volt, hogy háromból, két gyerekem kabát levevés előtt, hirtelen felcsillanó szemmel kérdezte meg, hogy voltam e vásárolni? Mondom nem, miért? Mert új függönyt raktam fel a konyhában? Ja már ez arra következtet, hogy boltban voltam? Nem, nem, ez egy 12 éves függöny, ráadásul sokáig volt felrakva Mesinél, nem új.:-)))
Tehát, üres a hűtő! Erősen gondolkodtam, melyiket küldjem át a boltba, az nagyon fog utálni....milyen messzire is kell menni..hm...Na de akkor jött az ötlet, van még két tojás a hűtőben, meg egy kis tej. Gyorsan csinálok, kakaós kevert tésztát, raktam bele kis kincset, szilva lekvárt. Eszembe jutott, hogy van nekem még békebeli igazi szilva lekvárom, miközben néztem az Ízőrzök című műsort. Nagyon szeretem azt a sok idős hölgyet, akik mesélik, mikor sütötték az adott sütit!:-)
No, így lett, süti ma, meg holnapra csomagolni, és kel a finom kenyér is. Ahhoz sem kell más, csak liszt, élesztő, só, langyos víz, só, pici olaj. Persze finomabb kovásszal!:-) Így nem utál senki ma, nem kellett baromi messze menni a boltba, és jólesett, ma a kenyér dagasztás.
És holnap boltba is megyek...:-))))

12 megjegyzés:

  1. Ez nálunk is így volt: amíg felújítás miatt egy hónapig be volt zárva a bolt, és nem tudtam hirtelen elugrani egy kis ez-meg azért, olyan beosztó és találékony lettem, hogy szinte sajnáltam, mikor újra kinyitottak.
    Belegondolva: a 80-as években a boltok hétvégén zárva voltak, (két egész napig!!!) és senki nem halt éhen, most meg egy napos szünnap miatt őrülten felhalmozunk!
    Erzsi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen zárva bizony, csöngettünk a szomszédba, ha meg voltunk szorulva..:-)))

      Törlés
  2. Ja, könnyű, ha valaki ilyen találékony!
    Én is élénken emlékszem azokra az időkre, amikor péntek este bezártak a boltok és csak hétfőn reggel nyitottak ki újra. Sokkal takarékosabban és beosztóbban éltünk akkoriban. De az is lehet, hogy csak megszépültek az emlékek.Mert akkor voltunk fiatalok...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj, megszépülnek, de az biztos takarékosabb az ember szorult helyzetben.:-)

      Törlés
  3. Nálunk vasárnap zárva vannak a boltok, és senki nem hal éhen. Sőt! szombaton, ha csak tehetem, nem megyek vásárolni a tumultus miatt. Emlékszem, anyukám boltjában, jó nagy üzlet volt, szombaton és csütörtökön, piacnapon, sorba kellett állni kosárért. :-)) Tovább megyek,csak kétszer vásárolok egy héten, csütörtökön a hétvégére is és nem halunk éhen. Persze vannak tartalékok, kovász a hűtőben, meg élesztő, liszt cukor, stb. Hozzátartozik, hogy nem szeretek boltba járni. :-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én sem szeretek vásárolni...meg az állandó kalkulálás..:-(

      Törlés
  4. Ügyes vagy. :) Mindenki jól járt ma nálatok.
    A magyar áruhoz: érdemes figyelni a kis jelzést a csomagoláson (keretben van hogy pl. HU 260), mert nem csak az a magyar, amin nagyon harsányan fel van tüntetve, hanem kismillió másik is. Ráadásul bőven előfordul, hogy az sem magyar, amit annak tüntetnek fel (elég, ha itt csomagolják, akkor máris magyar lesz...)
    Azért ha magyar banánt látsz valahol, ott ne hagyd. De a naranccsal vigyázz... mert az már volt egyszer.. kicsit sárga volt, kicsit savanyú...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi az infót!
      Én nézem ahol csomagolják, meg a temelést is.
      Kicsit sárga volt, kicsit savanyú, de a miénk volt!:-)))))))

      Törlés
  5. A kakaós kevert tészta receptjét leírnád? Szívesen megcsinálnám. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, nagyon egyszerű! 2 egész tojást felverek, kb 15 dkg cukorral. Majd 2 dl tejjel, fél dl olajjal, 3 evőkanál keserű kakaóval,1 cs sütőporral, és 20 dkg liszttel jól kikeverjük. Majd beleöntjük a tepsibe, és most szilvalekvárt dobáltam bele, de lehet meggy, vagy ketté vágom, és lekvárral megkenem.
      Jó étvágyat!:-)

      Törlés