2013. január 3., csütörtök

Ma már...

...volt suli! Reggel sötét volt mikor már motoszkálást hallottam. Készültek a gyerekek, éreztem nem nyűg nekik ez most, jó volt kimozdulni, barátoknak elújságolni az ajándékot, beszélgetni. Én is tettem a dolgom, majd elszaladtam vásárolni a hétre, kicsit nekem is jólesett kimozdulni, ezért elmentem terítőt nézni az asztalra, mert így elég sérülékeny, amúgy meg állandó törlésben van.:-) Kaptam is olyat, ami nagyon tetszik és jó árban volt. Ebben az évben gondoskodott a kedves szolgáltató, hogy odafigyeljünk minden forintunkra, állandóan tekergetjük a termosztátot, vicces mikor 15 foknál kattan és bekapcsol. Én meg tekerem lejjebb. No nem 15 fok van, (nem valósat mutat) van az 18 fok is. Nem fázunk, én szólok a gyerekeknek öltözzenek jobban fel, és ha Csengén harisnya van, már nyert ügyünk van.:-) (koppkopp nem mondok semmit, de még nem voltunk náthásak, úgy isten igazán...de pszttt)Hálóban van vagy 16 fok, na az valós mérés. Mi dunyha alatt alszunk, ha az bemelegszik akkor mint egy kályha, csak addig bírjuk ki, erősen gondolok a füllesztő nyárra, mikor már a bőröm is sok volt rajtam.:-))) Csenge zsákban, paplanban, ő sem fázik. Többiek magaslati levegőt szívnak. :-) Ez a hőmérséklet nem új, minden évben hasonló. Hűvösek a falak, vizesednek is eléggé, főleg fent! De ez van! Ezt már megszoktuk. Álmozunk csak, egy gyönyörű cserép kályháról, ami vár ránk Őrségben, abban a szép paraszt házban. Egyszer úgyis ott leszünk. :-)Addig itt, csak kibirjuk valahogy...

20 megjegyzés:

  1. Végre ma már jobb idő van! Én meg szorítok neked egy szép Őrségben lapuló parasztházhoz, ami a Tied lehet! puszillak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem tényleg vár ránk..:-)
      Igen, érzi is a fejem a jóidőt.

      Törlés
  2. Én is takarékosabban pakolom a kandallót, sparhertet, pedig az nem is szolgáltató-függő...
    Az ünnepek alatt, és azóta is próbáltalak elérni sms-ben, de minden sms-em visszajön, hogy nem kézbesíthető.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Messze még a fűtés vége.:-(
      Tudod a távolság....nagyon messze lakunk egymástól.:-) De az a lényeg, hogy tudok azért rólatok! Puszi

      Törlés
  3. Férjem minden nap megy nézni a gázfogyasztást, és az szerint vagyunk... Szigorú rendnek kell lenni, a pénztárca a főnök :S

    Még ez sem rendít engem meg abban, hogy továbbra sem akarom vissza a nyarat, én majd bele döglöttem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a nyár brutál volt! És most neked milyen rossz lenne pocakosan.

      Nálatok is akkor nagyfőnök van, a pénztárca.:-)

      Törlés
    2. Eszternél éreztem, milyen növekvő pocakkal a 40 fokban, azért is akartam most téli pocakot. Őszintén, jobb is... valahogy mégis nyári hármaskáról álmodozom, de hát az még jó pár év, szóval van időm gondolkodni, meg klímára gyűjteni.
      Hát igen, a nagyfőnök... de jót tesz a léleknek, nem homályosítja el a tudatot, ha kevés van, jobban becsüljük :)

      Törlés
  4. Szerintem mindenki ott spórol ahogy tud. Világ életemben ezt kellett tennem, de talán most még jobban odafigyelek.Meleget annyira nem is szeretem, de ha a gyerekek itthon vannak ők mindíg mondják hogy hűvös van pedig akkor még fel is tekerem a hőszabályzót.Villannyal, vízzel szintén ahogy tudok takarékoskodok. Ez van, sajnos! Boldog békés új évet kívánok és azt kívánom hogy mielőbb megvalósuljon az álmod arról a kis parasztházra gondolok!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, az ember ott spórol ahol tud. De sokszor amit spórolsz azt nem magadnak spórolod, hanem egy újabb csekk befizetésnek. :-( Én is állandóan spórolok, az enivalón is. tegnap egy idős házaspár vásárolt előttem. És csak az akciós újságból kinézett dolgokat vette, én is nézem minig az akciókat, olyat főzök,sütök..

      Törlés
  5. Hát, az idei télen, mi is spórolósabbra fogtuk a fűtést, mert egy kész vagyon ment el rá...
    :(
    Most az lesz a legközelebbi beruházásunk, hogy a kandallót ráköttetjük a kazánra, ami így rá tudna segíteni a radiátorok fűtésére, de ez ugye megint nem lesz olcsó mulatság.
    Nem egyszerű, de azért a mai világban tök car, hogy a családok télen fagyoskodnak...
    -mert jelenleg a fűtésen és a kaján tudnak legtöbbet spórolni!
    :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pontosan jól írtad, a fűtésen és a ennivalón udnak az emberek spórolni, de azért utálom a januárt, ez emelkedik, az, mintha kötelező lenne emelni állandóan. És ez a 10% ami "állítólag" visszakapunk majd, a vicc kategória. Megadóztatják a bankot, majd a bank többet beszed tőlünk. 10%-ból csökkenésből, lesz nekünk 15% emelés. Mert a végén úgy csűrik csavarják, hogy így legyen.:-((((

      Törlés
  6. Roppant gazdag nagynénémnél mindig 18 fok volt. Sosem több, ha fáztak felöltöztek, a lányok is és tévénézésnél betakaróztak. Gazdagoktól lehet spórolni tanulni! Nálunk sincs több 19 foknál nappaliban, a hálót meg csak nagy mínuszban fűtjük, nehogy penészedjenek a falak. Nedves lakásból elegünk volt. De nagyon nehéz spórolni. Én kapcsolgatom, kapcsoltatom az energiatakarékos izzót is és a sparhetról álmodozom, ami jó meleget gyárt majd. Bár én nem vagyok fázós, de inkább izzadok, mint fázok. :-)) Nektek is küldöm a finom rőzse-meleget a szüleim kandallója mellől. Nagyon jó befektetés, ha van kémény! :-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kémény van, csak gázbéléses.:-( Élvezd is a rőzse melegét, megérdemled!:-)

      Törlés
    2. Micsoda klassz új dizájn! :-)) Nagyon tetszik! Olyan reményt adó, tavaszváró! :-)))

      Törlés
  7. Nálunk sincs egész nap fűtés, gáz eleve nincs csak vegyestüzelésű kazán, ami délután fél négytől este nyolcig fűt. Mondjuk a szigetelésnek köszönhetően 19 fok alá nem nagyon hűl a lakás csak a nagyon vad mínuszokban.
    A vizesedés-penészesedés ellen mi bőszen harcolunk a stop pára készülékekkel, rengeteg vizet összeszednek. (de persze így is van bőven)
    Én- kövezzetek csak meg- alig várom a kánikulát. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem kövezünk, tudjuk, hogy szereted a meleget.:-)))
      Én is harcolok a párastoppal, meg hasonló társaival. Levegőből szedi a párát, de a falat nem melegíti, meg a radiátort sem. Nálunk inkább az a baj. Hidegek a falak. Egyik oldalt be lett szigetelve, de az is penészedik. A legkisebb hungarocel van rajta, akkor az volt a sláger...

      Törlés
  8. Nálunk általában 22fok van, most hogy Kinga megszületett emelni kellett 24fokra,ami nekem nagyon sok,állandóan arra ébredek,hogy csurom víz rajtam minden.A fiúk bírják, hiszen ők mindig fáznak :)Kicsit félek én is a gáz számlától, de tudod amióta Patrik beteg, azóta annyi pénzt hagytunk a gyógyszertárban,hogy inkább a fűtésre költöm mint gyógyszerre.Amúgy tényleg csak két dolgon tud spórolni az ember, ez a kaja és a rezsi, a ruhán amúgy is spórolunk már egy ideje, mert hála a hádának nagyon jó ruhákat lehet ott venni,és cimkések meg márkásak, jobb mint a gagyi kínai ami elvan szabva stb. Szóval ez az év is arról fog szólni, hogy hol szorítsunk azon a nadrágszíjon....Anikó az álmod egyszer úgy is valóra válik egyszer :)De kívánok még hozzá nagyon boldog ÚJ Évet :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Neked most azért is lehet meleged, mert a hormonok változnak.:-) De én sem bírom a meleget, bár ahideget sem annyira...vicces mikor lefekszem aludni és az orrom hegye is fázik.:-))))

      Csak azért vagyok kicsit ki, mert ez az év IS a nadrágszíj meghúzása lesz, és még meddig?:-(

      De nem kesergek, főleg ha Kingára gondolok. Remélem Patrik meg már sokkal, de sokkal jobban van!:-)

      Törlés
  9. Tavaly nagyon spóroltam, spóroltunk a fűtésen. Most a szünetben belehúztunk. Néha el kell engedjük magunkat. A férjem ahol lakik, ott kevésbé fűtenek, legyen egy kicsit melegérzete. Majd ránézek a gázórára, aztán, rosszul leszek, mint a vízdíjtól. Azt máig sem értem, pedig nem folyik el, az elődök az új helyen is ennyit fogyasztanak, én akkor is sokalltam. Bízz abban az őrségi házban, az én álmaik 40 év után teljesültek. VISZONT teljesültek, éppen délután gondolkodtam rajta, engem lassan érnek el a dolgok. A lényeg: elérnek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A vízdíj is vicces!:-( Én nem értem, miért nem lehet havonta diktálni azt is, hol van már a párezer forintos vízdíj? Nagyon sok nálunk is, a csatorna miatt.:-(
      Nagyon bízom abban az őrségi házban, de úgy félek nem lesz meg, pedig annyira szeretném, annyira....

      Törlés