2013. január 21., hétfő

Eltelt.....

.....a hétvége, villámgyorsan. Zsoltival, volt, hogy csak egymásra néztünk és azt mondtuk magunkban, hol hangosan, csak csináljuk,csak csináljuk...:-)Összességében jó volt.
Mesi kicsit izgulva (milyen lesz a sminkje, hehehehhe) nem is igaz, az központi felvételije, szombaton megírta. Na itt a megdöbbenés! Most kísértem kézen fogva az első osztályba, most meg készül a közép iskolába.Néhány nap és kiderül, milyen lett!
Majd jött két barátnője hozzá, itt aludtak. Na, három kamaszlány, csupa felüdülés. Egész nap csak nevetgéltek. Láttam Mesin, nagyon jól érzi magát. Hajnal háromig fent voltak, de nagyon jól lehetett beszélni velük,ne hangoskodjanak. Éjfélkor volt kicsit hangos a ház, akkor adták oda az ajándékot, és pezsgőztek (kölyök pezsgő). Én mondtam, úgy bulizzanak, hogy reggel jön a kis gengszter, és a haskon fog ugrálni, fél nyolckor jött is le, de hősiesen bírták a csajok.:-))))
Két torta, készült. A fanta szeletes, ami tökéletes lett, és lett volna lúdláb. Pénteken még örültem is neki, hogy ezt választotta Mesi, hamar kész van, finom, csokis. Ja! Megsütöttem a piskótát, emelkedett, emelkedett, gondoltam, na erre hogy teszem a krémet? Majd ahogy kivettem összeesett, még örültem is neki.:-) Majd, a krém, pudingos. Ami margarin és a cukor habosra keverése után, bele a puding és a kakaópor. Itt már éreztem a krémen, hogy nem az igazi, túl vajas volt, pedig én mindig az előírtál kevesebb margarint, és cukrot teszek bele. Gondoltam majd ha kihűl összeáll. Meg ugye megy rá a csoki réteg. Na az meg csak grízesedett, de nem akart felolvadni, két táblánál tartottam de nem akarta az igazságot, (tibi csoki volt 60% csoki tartalommal, 220ft-os árral:-(   )Csak ráöntöttem, lesz ami lesz alapon. Ezt be is szívta a krém mintha nem is öntöttem volna rá. Beraktam a hűtőbe. Másnap mutatom Mesinek milyen lett. Megdöbbenésemre, fele akkora lett mint szerettem volna, csoki krém sehol, és a tetején megdermedve, külön a margarin. Elkeseredtem, hogy fogok ezzel a tortával köszönteni? Zsolti mondta, majd ő kidíszíti, habbal, így is lett.. szép is lett, és sikeres, elfogyott, és a Mesinek is nagyon ízlett, aminek nagyon, nagyon örültem.:-)

Tegnap ebédre gyrost csináltunk, nagy sikere volt a gyerekeknél. És milyen egyszerű pita tésztát sütni, és semmi nem kell hozzá, csak liszt élesztő, víz, só, és forró sütő.:-)

Szombaton gulyás leves volt és fánkot sütöttem, ami nem lett túl jó, de úgy be volt dagadva a kezem, hogy nem csodálkozom rajta. Kicsit töményre sikerült.

Vasárnap még rizs felfújt is volt, mert van egy liszt érzékeny a családban. Anyósom isteni pogácsát sütött. Így tegnap délután is jót beszélgettünk a sok süti mellett.:-)

 

19 megjegyzés:

  1. Mindig örömmel olvasom, mennyire zajlik nálatok az élet. Gratula Mesinek :-)

    VálaszTörlés
  2. Képeket kérünk a szülinapról!!!!!!!!!
    Én is jártam már igy hogy nagyon jól akartam csinálni és kemény lett vagy stb... igy is elfogyott! Biztos izre nem volt rossz az a torta :) Legközelebb torta bevonóval csináld az is nagyon finom a tortán !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nemsokára, de nem engedett felrakni képet.
      Finom lett, már nincs belőle...:-)

      Törlés
  3. Sok boldog szülinapot kívánunk Mesinek!
    Képeket várok én is:)

    VálaszTörlés
  4. De jól hangzik mindez! Szívesen ott lettem volna! Mesinek így utólag is gratulálunk. Nagyon gyorsa eltelik az a pár év gyerekkor és már el is mennek a háztól. :( De ez az életrendje, lehet újra fiatalnak lenni! :-))


    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Milyen jót beszélgettünk volna.:-) Még jó, hogy pár évig a mieink.:-))))

      Törlés
  5. Én pont ma csináltam Gyrost rizzsel :) A tészta receptet igazán megadhatnád, legközelebb kipróbálnám én is :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon egyszerű a tészta, 1 kg liszt, 2,5 dkg élesztőt feloldunk langymeleg vízben, 1 teáskanál cukorral. Mikor felfut, hozzá tesszük a liszthez, meg 2teáskanál sót. Ezt annyi langyos vízzel kidolgozzuk még lágy kenyértésztát kapok. Majd 12, ha kisebbet akarsz csinálni, akkor több gombócot gyúrsz a tésztából. Hagyod a deszkán megkelni, konyha ruha alatt. Majd egy kört nyújtasz belőle, és forró tepsibe, vagy rácsra rakod sülni, amíg nem lesz kicsit barna. Vicces ahogy dagad meg, amibe rakhatod majd a tölteléket!:-)

      Törlés
    2. Köszi szépen! Legközelebb ki is próbálom.Ahogy nézem nagyon hasonlít pizzatésztám receptjére :D

      Törlés
  6. Boldog szülinapot Mesinek:) A lényeg, hogy ízlett a torta és vidáman telt a hétvége:)Ilyen vidám legyen ez a heted is:)

    VálaszTörlés
  7. Szeretnénk látni a szülinapost! És boldog, boldog születésnapot! A torta meg... (a férjem mindig azt mondja, hogy nem kell annyira mereven ragaszkodni az elképzelésekhez!). Szóval, van az úgy, hogy kanállal.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rakok majd mindenképp!:-) Köszi a gratulációt!

      Van, de mindig akkor mikor villognom kellene vele???:-D

      Törlés
  8. Boldog szülinapot Mesinek utólag is! Képzelem, micsoda vihogás volt Nálatok három kamaszlány mellett.:-)
    És igen, jó lenne egy szülinapi kép Mesiről...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudok képet feltőlteni...:-( valamiért nem engedi.:-(
      Köszi, átadom neki!

      Törlés
  9. Örülök,hogy jól telt a hétvége.:) A felvételi eredményhez drukkolok!

    VálaszTörlés