2013. február 13., szerda

Ezek, meg egyebek..:-)

Ma olyan nyugis átlagos délelőtt volt, ja nem mert Zsolti felhívta a kedves Tigázosokat, és megint csak súlyos perc díjunkba került, de semmit nem haladtunk, csak küldjünk levelet, ha nem tetszik valami, mert a panasz irodának nincs telefon száma! Vajon miért? Nincs szerintem az a pénz amiért vállalná valaki, hogy odaül és felveszi a panaszokat!:-(( Csak levelezni lehet, sablon szövegeket! Na mindegy, még egy kört futunk, azután meglátjuk...csak gyorsan kell cselekedni, mert megy az idő, bár ma is határozottan állította a hölgy ,hogy nem kapcsolhatják ki a gázt, míg folyamatban van az ügy, de olvastam én már ennél cifrábbat is..:-(

Viszont ma finomat főztem tarhonyás húst, és sütöttünk Csengével kakaós csigát! :-) Ja, amúgy kezd kinyílni a lelkem, odacsap ha nem tetszik neki valami, meg önálló,- vájál, vájál...majd ededül..:-D Már nem ad mindenkinek puszit egyből, ki kell érdemelni...van ám akarat! Sokat kezdett beszélni is, még nem mondatokat mond, de mindent megért és a maga módján mondja. Majd megeszem, jó kor ez is!:-)))

Tegnap a suliban is volt kis affér, hív Mesi ofője. Pont jókor, pénztárnál álltunk már Zsoltival, meg egy rohangálós kétévessel. Na mindegy nem is ez a lényeg. Mesinek lecke volt egy filmnek a kidolgozása. A film címe, Mátrix újratöltve. Na, aki engem ismer tudja, ilyen filmet nem nézünk, engem nem érdekel, ha Zsolti meg is nézte az első részt, nem nagyon fogta meg, mert soha nem beszéltünk róla. Lényeg a lényeg, Mesit nem érdekelte a film, az más tészta, hogy szerintünk nem is értené még, ahhoz nekem is meg kellett volna néznem elmesélnem...nem láttam értelmét. Odaírtam a füzetbe a tanárnőnek, hogy mi ilyen filmet nem nézünk, Mesit sem érdekelte, így nem csinálja meg ezt a leckét, ha probléma, bemegyek fogadó órára megbeszéljük.
Véleményem szerint, ha nagyon fontos ez a film, benne van a tanmenetben (kétlem), együtt kellett volna a filmet megnézni, és kidolgozni, mondom még egyszer együtt! Majd egy nekik való filmet majd lehetett volna UTÁNA, házifeladatnak kiadni. De most, hogy jövőhéttől szóbelik vannak, szerintem ráért volna ez még.
Voltam én minden a tanárnő szemében, szaladt is a ofőhöz, aki hívott engem, majd ugyanezt elmondva, közölte, Mesi félreértett valamit, nem értem mit? Mert internetről se írjanak csak kútfőből, de mit, ha nem nézi, és nem érti meg a filmet? Az lett a vége, hogy mára a kedvenc  filmjéből kellett írni két oldat! Na lényeg a lényeg, aki már olvas egy ideje, emlékszik a kedves frusztrált rajz tanárra, aki Dávidnak mondta, hogy nálunk így jönnek a gyerekek sorban, normális, hülye, normális, hülye....(bepöccentem, fogadó óra, kimagyarázás, azóta sem változott semmi...) Hát kérem megint ő volt!!!
Micsoda probléma! Biztos minden gyerek a szívébe zárja, és úgy fog vissza emlékezni rá, ő volt a rendeskedvesaranyos rajztanárnénik, akinél öröm volt minden óra!!!!
 

15 megjegyzés:

  1. Kérdezhetek valamit? Van a tanárnőnek, diplomája? Ha igen, mire kapta? Nem tanult pszichológiát? Mátrix: Odavagyok Keanu Reeves-ért, láttam is a filmet, de meg kellett néznem kétszer, hogy értsem a benne zajló fikciókat. De a 2. rész még az elsőnél is bonyolultabb. Egy felnőttnek is és nem mindenki vevő erre a műfajra. De hogy egy 8-os gyerek nem érti azt nem csodálom, s ha nem érti, nem is érdekli. Szerintem itt kell differenciálni, a lányoknak vmi romantikusat, a fiúknak jöhet egy kis csihi-puhi. Viszont lehet olyan filmet is kiválasztani, amit az egész osztállyal együtt nézünk meg, mondjuk a moziban, mert elintézem, és osztálykirándulás is egyben, s akkor lehet a moziban utána vitázni (más környezet, jobb a bevésés) és utána egyéni érzésekről, élményekről házi dolgozatot íratni. Ezt azért egy magyartanárnak tudni kéne. Mert én német- földrajz szakos vagyok. S ha én ezt mind tudom...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem láttam a diplomáját!:-) De az a szomorú, hogy egy fiatal tanárnő, lehetne, olyan jó is ez az óra...

      Törlés
  2. Mátrix????? Én másodikra sem értettem és megmondom őszintén engem baromira nem érdekel és nem is tetszik. De meg kell, hogy dicsérjelek!!!! Nagyot nőttél a szememben, EDDIG IS NAGY VOLTÁL, de lehet ezt fokozni látom:) hogy ilyet írtál a tanárnak!!!!!!!!! Anikó le a kalappal!!! Nekem ehhez még nem volt bátorságom. Pont ma kapott a fiam magatartásból egy feketét, ezzel a szöveggel:

    " Ádám csengetés után nem a saját padjánál várta a tanárt." Gondoltam rá, hogy rajzolok mellé egy smile-t. Röhögő görcsöt kapok. Anikó minden elismerésem! puszi

    VálaszTörlés
  3. Ez meglepett rendesen. Rá nem gondoltam volna, hogy ezt a filmet kötelező jelleggel akarja egy pedagógus megnézetni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én sem értettem, szerintem nem egy nekik való film!

      Törlés
  4. Anikó, az eszem megáll! Egy tanár ilyen megjegyzést tesz a diákjaira, és annak családjára!? Ez minden határon túl megy!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most mond meg, és ezt tűrni kellene? Mindig visszafogom magam, hogy ne menjek az igazgatóhoz. És tudod mi a szomorű? Hogy rengeteg kedves, rendes tanár áll kint az utcán...és az ilyenek meg ott vannak.

      Törlés
  5. Ezt mégis, hogy képzelte? Szabad mindent,mert pedagógus? A film egyébként nekem sem tetszett,a második részt már meg sem néztem!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én az elsőbe is bele néztem csak anno, mert a főszereplőt szeretem.
      Azért résen vagyok, és igenis nem fogom hagyni, ha valami hátrány éri a gyerekeket! Az biztos!

      Törlés
  6. Tudod egy idő után az ember megerősödik erre.:-)
    Pedig nem vagyok egy berohangálós, beírkálós szülő!
    De mondjuk nem sok mindent értem el vele ha csak azt nem, hogy a gyerekek tegnap of órán csak kapták a magukét, hogy értsék meg a tanárnőt, hiszen neki is vannak probélémái. Kinek nem? De nem a gyerekeken kellene levezetni..
    És nagyon szomorú, hogy mi miatt kapnak beírást, feketét!:-( Őrizd meg a hidegvéred, és magyarázd el gyereknek, mindenkinek vannak rossz napjai, még a tanárnak is, CSAK NEKED NEM LEHET, gyermekem!:-((((

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tamara ezt neked írtam, csak ide dobta a gép!:-((((

      Törlés
  7. Le a kalappal előtted.Én nem vagyok egy forróvérű ember,de már a Dávidnak való beszólása után lehet,hogy képen töröltem volna.
    És visszagondolva,hogy mennyit formált rajtam is egy-egy jó tanárom,nagyon szomorúnak tartom,hogy ilyen emberek taníthatnak.
    Látom azt is,hogy sokszor nagyon nehéz a mai pedagógusok dolga,de nem gondolnám,hogy a gyerekeid az extrém problémás diákok táborába tartoznának.

    A Mátrixot meg nem is értem,hogy lehet gyerekekkel megnézetni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a nő, nagyon ott van..Mesi elballag, de ott lesz még a két fiú. De én is megértem a tanárokat, ezért nem megyek szíre szóra be...de azért van egy határ!

      Törlés
  8. Mátrix... Párom imádja, ha lehetne mindig azokat nézné (Gyűrük Ura és a Star Wars, Star Trek mellett). Én az első részét láttam úgy, hogy meg is értettem. Na a második rész sötétség számomra. Érthetetlen. Nem értem, hogy egy tanár hogy gondolja, hogy majd egy gyerek meg fogja érteni, ha sokszor a felnőtt sem képes rá....

    VálaszTörlés
  9. Én sem vagyok képes rá, mert nem is érdekel, ez is egy igazán megosztó film! Mesit sem érdekelte..megértem!

    VálaszTörlés