2013. február 27., szerda

Szusszanok...

...egy kicsit! Válaszolok a két kérdésre, amit kaptam, több nem jött!
Kata kérdezte, (ugye így hívnak? most bajban voltam)nekem mi  legnehezebb az anyaságban?
Nyílván, ez időszakra is bontható. Mert régen fizikailag voltam fáradt. Három pici gyerek kiszívja az energiáját az anyának.:-) Majd azt hittem mindig, hogy annál nincs rosszabb mikor mondod a magadét és nem csinálja amit kérsz. Persze magasabb hang erővel mondod a magadét, kisebb hatalom harc árán megcsinálja amit kérsz, vagy szeretnél. Majd jött, és jön a kamaszkor, és megdöbbensz, hogy ugyanúgy mondod, de süket fülek, kisebb hatalom harc és alul maradsz. Majd nagy kibékülés...majd kis idő múlva újra. Itt már nincs az, hogy tudod, hogy ha megfogod a kezét akkor nem szalad az útra. Most látom csak Csengével, hogy nem az a legrosszabb mikor dacol, hanem lesz rosszabb is.:-) Így lubickolok most ebben.:-)))
Most különben a legnehezebb, hogy a nagyokkal teljesen más szeretet nyelvvel kell beszélni mint eddig. Ez azért rossz, mert nagyon fárasztó, lelkileg, és szellemileg. Tudom, ez lassan beáll újra, akkor könnyebb lesz. De még nagyon hullámzó ez, és nem olyan nagy hullám, hogy sokáig le, majd fel, hanem sűrű, kisebb hullámok! És ez a fárasztó!
De mint Erika kérdezte Katarból, honnan veszem az energiát? Zsoltiból, gyerekekből, magamból, tőletek...és abból, hogy mindig is ezt szerettem volna. Egy nagy családot, szerető férjet, gyerekeket! És ma is hálás voltam délelőtt, és dúdoltam palacsinta sütés közben, mert megvan mindenem amire vágytam az életben. :-)))
Köszönöm a kérdéseteket!:-)

18 megjegyzés:

  1. Én azt szeretném megkérdezni, hogyan látod magadat egy év múlva?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez egy nagyon érdekes és egy jó kérdés!:-) Köszi!

      Persze írhatnám, hogy vágyálmaimban, éppen csomagolnék kifelé Őrségben, egy szép parasztházban, 10kg könnyebb lennék, sokkal jobban bíznék saját magamban, mert az kihat az egész családra.
      De reális vagyok, tudom nem így lesz. Egy év múlva majdnem 40 éves leszek. Biztos sok mindent átgondolok, próbálok majd másképp nézni. Valószínű ugyan így fogok örlődni dolgokon. Szeretnék itthon lenni, vagy olyat csinálni amit szeretek, jó lenne a két kezzem munkájával valami olyat csinálni, ami másnak örömet okoz, és ebből kis pénz is lenne, nem lenne hátrány:-). De végül is egy év múlva is ugyan ilyen családanyát látok magam előtt, mint ma vagyok.:-)

      Törlés
  2. Én ezt hiszem, valóban jó neked - és nekem is, csak néha elfelejtjük:) De TE most az utóbbi postod alapján épp teljesen "ki vagy egyensúlyozva"- hurrá! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, igen...most éppen ki vagyok egyensúlyozva!:-))))

      Törlés
  3. Köszönöm,hogy válaszoltál.Ha egyszóval kellene válaszolnom a kérdésemre akkor az a következetesség(legalábbis nekem).Szerintem ez a legnehezebb.
    Ma Nálunk is palacsinta van.:D
    Igen Kata vagyok :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen Kata, ez valóban nagyon nehéz..
      Meg az is nekem, hogy 15 éve mióta anya vagyok, nem telt el egy este még, hogy ne éreztem volna azt, hogy jólcsináltam? De majd holnap sokkal jobban fogom csinálni....
      Nálunk, hol volt, hol nem volt palacsinta.:-) Fél kiló túróból csináltam tölteléket, csomó kakaós is volt, és 1 kg lisztből sütöttem.:-D

      Törlés
  4. Nálunk is palacsinta lenne, minden nap, ha belemennék. :-)) Az én kérdésem az lenne, hogyan tudsz ilyen ügyesen zsonglőrködni a forintokkal? Hogyan tudod úgy beosztani a pénzt, hogy jusson mindenre és még félre is raksz? Tippek?! Nálunk ez olyan rapszodikus. Nem tudunk közös nevezőre jutni, hogyan is csináljuk. Életem Párja nagyon önfejű ebben a kérdésben. Sajnos.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Érdkes amit írsz, amúgy meg mosolygok is:-) Mert honnan tudsz Te ilyeneket rólam.:-D Közös kasszán vagyunk, de nagyon előnyös helyzetben vagyok, mert Zsolti mivel utál vásárolni, így én vásárolok. Azzal nagyon sokat spórolunk. Heti egyszer megyek nagybevásárolni. Kisebb dolgokat itt a kisboltba megvesszük, meg néha nap megyünk a piacra. Ruházkodással szerencsém van. A fiúk még nem válogatósak, ha kinőnek valamit gyorsan vegyünk valamit, ők sem szeretnek vásárolni. Mesi szeretne....na ez egy más téma, de ott sok ruhát kaptunk eddig az unokatesótól. Csenge eddig kapott ruhát, így neki is csak kiegészítő pár harisnya kell..Magunk, nagyon keveset költünk ruhára. És magam is meglepődtem, de az utóbbi időben úgy vásárolok, hogy megfogom az árút, majd jól meggondolom, hogy ez most tuti kell? Van hogy többszőr is felveszem, majd le..büszke vagyok magamra!:-)))) Félre rakni...nagyon keveset tudok mostanában, és az sokszor hónap végén kicsúszik, majd vissza, majd újra el...abból messzire nem futnánk.:-(((

      Törlés
  5. Köszönöm a választ ,Anikó!
    És igen,igazad van,egy fárasztó nap után semmi nem tud jobban feltölteni ,mint egy nagy puszi és a "szejetlek,Mama" ! :)
    Szép estét Nektek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Erika!:-)

      Igen, igen...milyen felejtős az anya ugye...csak a szépre, és a jóra!:-)
      Nektek is szép estét, ott a melegben.:-)

      Törlés
  6. Jó hallani az elégedettségedet. Örülj csak a csodaszép családodnak, legyen benne rengeteg örömöd!

    VálaszTörlés
  7. Kívánok én is sok örömöt , türelmet a szép családodhoz!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Türelem, na igen, abból kéne néha feltőlteni engem!:-)))
      Köszi, Éva!

      Törlés
  8. Nahát, én meg majdnem lemaradtam... Reméltem, hogy több időt hagysz a kérdéseknek megérkezni. Akkor most jöjjön az enyém:
    Mi az, amit nőként fontosnak tartasz megtanítani a lányaidnak?
    És bocs, hogy csúsztam...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj, hát nem volt ez kötelező!:-)))))

      Mi az, amit meg szeretnék tanítani a lányaimnak?

      Hogy nem a külsőségek számítanak.
      Örüljön, hogy nőnek születtek, mert a legszebb dolog az életben anyának lenni.
      Hogy a legjobb dolog a világon gondoskodni valakiről. (ebben kicsit szomorú vagyok néha. Mesi nem az a feltétel nélküli gondoskodó, és nehéz a természete felett, másképp nevelni. Tudom a mai életben ő az életre valóbb, de bízom benne, ha szerelmes lesz igazán, megtanulja a feltétel nélküli szeretetet, és gondoskodást!)
      Legyenek büszkék, és bátrak, és kérjenek segítséget ha kell..
      És nekem el kell fogadnom, hogy csomó dolgot az élet tanít, mint engem is mai napig!:-)

      Törlés
    2. Tudom, hogy nem volt kötelező, de nem is szerettem volna kimaradni, csak kicsit kicsúsztam az időből... :-))
      Tetszik, amit írtál!
      Szerintem Mesi úgy lesz vele, hogy ha megtalálja élete párját, akkor róla nagyon szívesen fog gondoskodni, és ha gyereke születik, magától értetődő lesz számára minden. Így szokott lenni... :-)))

      Törlés
    3. Én is tudom, és mindig jólesik, ha írsz!:-)

      Én is azt hiszem, Mesi akkor fogja igazán érezni, milyen az a gondoskodás, ha megtalálja a párját, hiszen tényleg így szokott ez lenni...:-)))))

      Törlés