2013. április 17., szerda

Egerek meg egyebek...:-)

Nem tudom kinél, hogy van, de azért érdekel...na szóval akinek van éjjeli szekrénye, hány könyv van rajta? Nekem, pontos számot nem tudok, de elég annyit írnom, hogy már ha még egyet ráraknák, eldőlne, és már a szekrény előtt is van egy. Van itt minden féle, gyerek nevelős, romantikus, "állítólag vicces", (nekem nem), van ponyva regény, és van Müller Pétertől, van Márai könyv is, és Biblia. Mindig a napi megélt dolgoktól függ, melyiket veszem elő. Mostanában amúgy is nagyon nyögve nyelősen megy az olvasás. Lelkesen átlapozom, hú de jó, pont ilyen kell most nekem, majd olvasom, olvasom, és azután ott bukik ki az egész, hogy már nem a könyvre figyelek, hanem a saját gondolatom jár a fejemben, hosszú oldalakon keresztül. Itt dől el minden. Számomra akkor nem olvasható tovább. Mostanában adok neki még egy esélyt, ezért gyűlik a sok sok könyv az éjjeli szekrényen!:-) Ugyanígy vagyok a filmekkel is. Nehezen élem bele magam, nagyon kevés film köt le. Azt vettem észre idegesítenek a mostani filmek, a régieket szeretem. Az meg ugye, ritkán van.

Más...csuda jó dolguk van az egereknek itt, mintha egy nagy gazdaságunk lenne, annyi van belőlük...:-( Bár tálcán van kínálva a dió bél, mert úgy fognánk meg őket, hogy cserepet úgy állítunk fel, hogy dió bélel támasszuk ki, és "elvileg" amikor kihúznák a diót, rácsapódna a cserép, ugyebár. Na ezek az egerek rájöttek, hogy nem a feltört résznél húzzák ki a diót, hanem a másik oldalról, és akkor nem csapódik rájuk a cserép, és így elvihetik a diót vacsorára. És ha nem lenne elég a kaja, van kutyakaja, száraz kenyér, hal etető a pecásoktól, a komposztálóban, a höriktől mag...Mindent meg kell szüntetnünk, mert ez nem állapot, lassan átveszik az uralmat felettünk, és kirakják a szűrünket.:-)

Mai biggyesztés, fasirt, krumplipürével. Nem fűtünk két napja, éjjel sem. Tegnap csináltam kakaós csigát, de valahogy nem kelt meg. Nem volt bent meleg neki..Azért elfogy..:-)))

22 megjegyzés:

  1. Az egerekkel én is küzdök....bár amióta macskánk van,jobb a helyzet:)

    VálaszTörlés
  2. Pont így van nálam is Anikó, csak gyűlnek a könyvek, valahogy nem tudom követni a történetet, pedig imádok olvasni. A blogolást már én is többször abba akartam hagyni, sőt törölni is akartam a blogot, de mégsem tettem, mert valahogy a szívemhez nőtt, de mégis ott vannak bennem a kételyek, kell ez nekem? Mi lenne, ha nem csinálnám, hiszen annyi időmet elveszi, ezt fordíthatnám másra is, de egyenlőre még mindig visszahúz a szívem a bloghoz:) Szép napot kívánok nektek:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, a blogolással is pont így vagyok én is...:-)
      És az olvasással is, pedig szeretek olvasni!
      Neked is szép napot, Erzsi!

      Törlés
  3. Igen, szerintem is a (több) macska kérdés megoldaná a helyzetet. vagyis javítana rajta. :) Nálunk is a kertben vannak macskák, egy sem a mienk, de a szeretgetés, meg a néha finom falatok ott tartják őket, s ha már ott heverésznek és netán megérzik, meghallják az egeret, le is vadásszák őket. Szóval hatékonyak :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj, én lennék a legboldogabb, meg talán mindenki, ha lehetne cicánk!!! De egy volt, imádtuk őt! Sajnos közel van egy forgalmas út, elütötte az autó, mai napig fáj, pedig évekkel ezelőtt volt. Én akkor megfogadtam, nem jöhet cica ide, őt nem tudod a kertben bent tartani..Pedig mennyire szeretnénk..

      Törlés
  4. Igen, érdekes, hogy az ember oldalakat tud olvasni, úgy hogy nem fog fel belőle semmit, mert máshol jár az agya. Aztán valami fordulat a cselekményben felébreszt és csak nézek, hogy hogy jutottunk el idáig?? De legtöbbször jó a könyv, csak nem jókor olvasom :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor én mostanában, nem jókor olvasom a könyveket!:-))))

      Törlés
  5. Három macskánk van és egerünk nincs:) - macskánk viszont lesz még a hetekben, így csak szólni kell és én intézek bárkinek:) Fehér az anyuka, az apuka pedig cirmos.


    Könyv- nekem is vannak elolvasni való könyveim és félbehagyottak is, ami miatt ált. lelkiismeret furdalásom van. Már nem teszem őket az éjjeliszekrényre, hanem külön polcot tartok nekik fent. Ez is egy megoldás:)
    Egyébként a fő gondom az, hogy vagy olvasok, vagy netezek/tévézek a kettő együtt nem megy, amúgy meg leginkább tanulnom kellene.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Postáznál egy cicust?;-)))

      Nekem már nincs lelkiismeret furdalásom, nem jó az író és kész!:-))))

      Törlés
  6. Hű, egereink nekünk is voltak..Először csak a tárolóban, majd az emeleten, és végül a konyhába a szekrénybe költöztek..Az már az utolsó csepp volt, már nem dióztam, hanem bocsánat, de mérgeztem..

    A könyvekkel hasonlóan vagyok, olvasok, de nem köt le..Nagyon kevés könyv van ami mostanában leköt. Inkább netezek, kézimunkázok, esetleg mindezt tv-nézés közben..Így sosem tudom mit nézek éppen..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jézusom lakásban????Na annyi is lenne nekem!:-)))Mérgen mi is gondolkodtunk, de kisgyerek, lökött kutya..meg mi van ha olyan helyen pusztul el, ahol nem veszük észre, és büdi lesz? Ja és a hivatalos egérfogót aki kitalálta, csak a Tom és Jerry-ben látott egeret, az ember úját simán lecsapja, de az egeret megnemfogja, az biztos!!!

      Törlés
  7. Cicánk van:) Nekem rengeteg könyvem van az éjjeliszekrényemen, meg mellette...Mindig egyszerre többet olvasok.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó, jó...nálunk nincs cica, az út miatt, de erősen elgondolkodom rajta mostanban...:-)

      Törlés
  8. Na az olvasással hadilábon állok, sosincs rá időm. Legalábbis normális olvasnivalóra nincs, mert mindig valamilyen vizsgára kéne készülnöm, így csak szakmai olvasnivaló van elöl.
    Nekem 5 cicám van, de egerem is sajnos. Egy a baj: a cicák kint vannak, az egerem meg bent. Már tettem neki csapdát (ragasztósat) de nem akaródzik neki belesétálni. Pedig házi kecskesajt kocka van rakva csalogatónak. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na látod, itt a bibi, a házi kecskesajt! Jódolgukban nem tudják mit csináljanak.:-)))
      Ma állítólag megkeressük a fészküket...állítólag!!!

      Na a szakmai könyvek sem valami, könnyű esti olvasmányok!!

      Törlés
    2. Annamarie, nálunk a ragasztóban csokikocka vált be, de az mindig. Igaz, akkor még nem voltak a gyerekek. Ma már én sem tudom, mivel állnék neki, ha itt is lenne egerünk.

      Törlés
  9. Olvasni mostanában elérhetetlen luxus a számomra. Pont mint te, olvasok és azt veszem észre teljesen máshol járok. Pedig régen faltam a könyveket az szinte mindegy volt kaland vagy szépirodalom. Most marad az elsős olvasókönyv, na meg a blogok:)
    Az egerekkel mi kegyetlenek voltunk, ragasztót használtunk. Itt szerencsére csak egy fordult elő, kiebrudaltuk nincs helye a kamránkban.
    Pontosan ugyanez volt nálunk is a mai menü:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Erika, le sem merem írni, hogy tegnap hármom egeret fogtunk meg, de sajnos a fészküket nem találtuk meg, ahhoz fel kellene szedni a teraszon a fa burkolatot.:-( És gondolhatod nem smizzük utána mi sem meg a buksijukat, csak ezt én nem tudom megtenni..:-) Hogy bírnék csirkét vágni? Sehogy...

      Törlés
  10. Macska újságban olvastam, falun hasonló okok miatt szobacicának nevelték a cicát. Szoktasd így, feltalálja magát bent is akkor.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, igen, ez nem lenne rossz, kivéve, hogy az összes bútorunkon hegyezné a körmét...:-))) De nálunk egész nap nyitva az ajtó, ablak ha jó idő van, tehát nem sokáig lenne szoba cica sajnos. :-( Én meg a csukott ajtót nem viselném el..

      Törlés
  11. Éjjeliszekrény nincs az ágyam mellett, és nem is az ágyban olvasok, hanem a fürdőkádban. Egyszerre mindig csak egy könyvet, és ha mégsem tetszik, akkor attól búcsút is veszek, nem erőltetem. Bár van olyan, hogy pár hét, hónap múlva újra a kezembe kerül, és akkor meg tetszik.
    Az ősszel nálunk a sufniban volt (itt alszanak a kutyák is) nagy egér-invázió. Kb. huszat fogtunk. :( Szép nagy család volt.

    VálaszTörlés