2013. április 7., vasárnap

Elkezdődött...

....az idei horgászfeleség életem!:-) Itt ülök a kávémmal, és a sütimmel, nemrég ment el Zsolti kicsit pecázni, Csenge mesét néz, fiúk a terepasztalt csinálják a villany vasúthoz, és Mesi alszik!

Persze már megy a mosógép, mert kit érdekel, hogy nem süt a nap, a fürdőszoba szőnyegek mosásért kiáltottak.:-)))
Tegnap ahogy olvastam a blogokat, megakadt a szemem egy nagyon ötletes dolgon Eránál , hogy ossza be az idejét a háztartásban. És igen, én is megpróbálom. Mert néha frusztrált vagyok miatta. Tudom, tudom...a lakás értünk, nem mi értük....na de, azt a minimálisat is el kell végezni. És ha minden nap csinálok valami  pluszt, akkor nem lesz káosz.
Ugye amit mindennap kell, az a porszívózás lent, a mosogatás, a főzés, az általános pakolás, a mosás.
Kétnaponta szoktam a fürdőt kitakarítani, kell azt, egy fürdőre vagyunk hatan. És abból három fiú. Na ezt nem részletezem...akinél vannak fiúk tudják ezt!:-))) Van egy ismerősöm, aki rákényszerítette a párját ülve pisiljen..Persze ezt mindenki maga tudja...:-D Magánügy!
Kitaláltam egy menetrendet:
-Hétfő, fürdő takarítás,
-Kedd, vasalás
- Szerda, fürdő takarítás
-Csütörtök, felmosás, ablakok lemosása, (csak az apró tappancsos)
-Péntek, por törlés, fent porszívózás, kérni a nagyokat, kapják össze a szobájukat...
- Szombat, fürdő takarítás, vasalás
Vasárnap pihenés (hahahaha) főzök, mosogatok, sütök...pakolok...pakolok...és ha nem csinálom, akkor hétfő reggel tehetem ezt!
Majd még lehet a listát bővítem, mert leírva nem olyan sok és olyan érzésem van, kifelejtettem valamit!

És akkor vasárnap van, a pihenés napja, így lassan pucolom a zöldséget. Vegyes tavaszi, igen TAVASZI leves lesz, és kucsma gombával töltött csirkemell. Medvehagymás rizzsel.
És azt mindenképpen le szerettem volna írni, hogy tegnap kaptam egy nagyon jó, és egyszerű csoki krém receptet. Ki is próbáltam, sütöttem egy piskótát. A csoki pudingot, felfőzöm édesen. Majd melegen belekeverem a két tábla étcsokit. Hagyom langyosra hűlni, és két deci tejszínt felverek, majd ehhez a habhoz keverem a csoki krémet! Hú lehet csak nekem új a krém, de ez pont nekem való, könnyű elkészíteni, és CSOKISSSSSSSSS!:-))) Próbáljátok ki, nem fogtok csalódni!
 

10 megjegyzés:

  1. :) ez a pacázós életnek szól...nálunk évtizedek óta ez a mese szól: kellene venni egy halászbotot, milyen jó lenne elmenni a tavakra....egyelőre ezzel vagyunk, és azt hiszem, ezzel is maradunk ilyen téren.( Bár a tavakhoz minden évszakban elmegyünk, sétálunk, feltöltődünk, de a horgászat valahogy kimaradt az életünkből:) )
    Szép vasárnapot.

    VálaszTörlés
  2. Érdekes, én is pont nem olyan régen kezdtem bele egy hasonló programba ez alapján: http://www.urban-eve.hu/bejegyzesgyujtemenyek/flylady-program/
    Nem mindent vettem át, mert nekem is vannak mindennap elvégzendő dolgaim, de hogy ne uralkodjon el a káosz, jó kis mankó.
    És teljesen igaz, hogy a belső békére milyen jó hatással van a rendezett környezet :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye? Nem mondom, hogy àllandóan suvickolni kell, de jobban is érezzük magunkat!:-)

      Törlés
  3. De jó, hogy felvetetted a témát!!! Nálam is kialakult a menetrend, ami az éppen aktuális életszakaszunknak megfelelően alakítok át. Ha nem bánod én is írok egy posztot róla! :-))

    VálaszTörlés
  4. Szívesen lettem volna vendég nálatok a biggyeszés kóstolásához. Nem is tudtam kiverni a fejemből, olyan jól hangzik.

    VálaszTörlés