2013. április 11., csütörtök

Mai..

....jelenet! Hív valaki, teljesen mindegy, hogy ki!  Zsolti veszi fől. Majd hallom, Anikó dönt ebben a kérdésben, adom... Átveszem, majd hosszú monológ, és a én már kezdem magam rosszul érezni amilyen szavak elhangzanak...akció, használjuk ki, most van lehetőség...szavakon.
Az illetőhöz mennek, és nem akarom én is kipróbálni? Elárulom, porszívó árus, és kitakarítanák egy szőnyegemet. Majd mondjam azt, hogy négy gyerekem van és nincs pénzem megvenni a porszívót, de milyen jól járok mert kitakarítják a szőnyegemet ingyen! Na, én nem ítélek el senkit aki elfogadja a soha vissza nem térő alkalmat, komolyan. Én, elég kínosan éreztem magam, mert visszautasítottam, ami nagy megdöbbenést keltett a vonal túlsó végén. És nem értette, hogy miért utasítom vissza, a tiszta szőnyeg lehetőségét! Mikor mondtam, hogy nem  lenne hozzá pofám kitessékelni a porszívó ügynököt, miután kitakarította a szőnyeget. Komolyan én vagyok csak rosszul bekötve, hogy nem szeretem az ilyesmit? Beengedi idegent a lakásba, hogy tudom, úgysem veszem meg a porszívót, de legalább ingyen lesz egy tiszta szőnyegem. Majd dörzsölve a tenyeremet, jót nevetnék, hogy micsoda jó üzletet csináltam?
De a vonal túlsó felén lévő szerint nem nekem kellene kínosan éreznem magam, hanem annak aki a porszívót árulja, mert miért ilyen lúzer! Hát nem, én nem ilyen vagyok, ez van! Kitakarítom a saját kezemmel a szőnyeget, és ha porszívó kell, akkor megveszem, de csak ha KELL!
Talán emiatt, hogy ilyenek vagyunk, nem jutunk el a Bahamákra, vagy éppen a menő...nem is tudom mi a menő manapság!
De tiszta lelki ismerettel fekszem le aludni! Ilyen vagyok, nem tudom kihasználni az embereket, mégha a porszívó ügynök 20 szőnyeget takarít ki addig míg elad egy porszívót...

Ma nagyon jókedvű volt Csenge, és csak a zokniját vette le 123456x!:-) És én 123456x mondtam el, hogy vegye fel a zokniját!:-)))
Holnap semmit sem fogok csinálni, mert a mai jó időt kihasználva, egész nap ment a mosógép, vasaltam..
Mai biggyesztés, rakott krumpli, és Dávid sütött bögrés sütit!;-)

14 megjegyzés:

  1. Most ugy megolelgetnelek es megkoszonnem,hogy ilyen vagy...ezert is imadok idejonni Hozzad:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez most annyira, de annyira jólesett, el sem hiszed!!!:-)

      Törlés
  2. Én ugyanígy döntöttem volna :)

    VálaszTörlés
  3. Hát ezért nem volt még nálam semmiféle bemutató! Mert nem tudunk vásárolni és senkit nem akarok vásárlásra kényszeríteni, azzal hogy meghívom. Ha kell valami, megveszem az adott cégtől. És csak ha vásárolnék hozok össze egy bemutató, hátha más is vesz. :-)) Szóval nagyra értékelem a belátásod!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Györgyi! :-) Én is így csinálnék...ha szeretném!

      Törlés
  4. Én is így döntöttem volna. Tavaly "tesztelni" jött valaki, ez álcázott árusbemutató volt. Mikor kipakolt láttam, hogy mi nem veszünk semmit, sajnáltam a nőt, s mondtam ez a tesztelés félrevezető. Bár volt aki vett tőle 250 ezer forintért is, szegény balek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Van olyan ismerősöm, aki mindig mindent megvesz...mennyi pénz???

      Törlés
  5. Mindig olyan kínosan érzem magam én is, például ma jött egy fickó, elmondta, hogy milyen szuper ajánlata van, valami tv csomag és akció, meg minden, mondtam, hogy nem szeretnék ilyet, köszi. Tisztára megdöbbent, hogy én visszautasítok egy ilyen szuper ajánlatot:) De hát őket is megértem, ebből élnek, de én akkor sem bírom az ilyet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én sem bírom, mégha tudom is, hogy ő ebből él..

      Törlés
  6. Körülbelül egy éve vizet akart vizsgálni nálunk egy hölgy. A Férjemmel beszélt, és én későn kapcsoltam, hogy vízszűrőt akar eladni. Jött is, pont befőztem, "látom rosszkor jöttem, főznék egy teát" kezdte. Én mondtam neki fölösleges, úgysem vesszük meg a szűrőt, ő csak erősködött, végül megjegyezte, "azért valamennyire biztos szereti a gyerekeit". Mert úgy gondoltam a frissen bevizsgált saját kutunk vize tökéletesen megfelel nekünk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem is értem, miért nem kellett neked a víztisztító, tablettával, inkább a jó hűs kútvíz???:-)))))

      Törlés
  7. Én is hasonló vagyok, nem szeretem kihasználni az embereket. Annyi különbséggel, hogy én már az első mondat után megmondom az illetőnek, hogy ne raboljuk egymás idejét, mert úgysem veszek semmit! Úgy látszik ehhez nem nagyon vannak hozzászokva, mert elakad a szavuk is, és csak annyit hallok, hogy akkor jó, viszont hallásra. Nem szeretem az ügynököket, lehet az biztosítási ügynök, vagy bármilyen más ügynök. Erőszakosak, lerázhatatlanok, és ha nem utasítod el rögtön, akkor nem szabadulsz tőle.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is egyből a csírájában elfolytom ezt a kérdést! De ez ismerős volt, így végighallgattam, csak megdöbbentem, ennyire nem ismer engem? Ezekszerint nem..:-))

      Törlés