2013. április 23., kedd

Miért?

Miért alakut ki egyes emberekben ennyire az önzőség? Szeretnek így élni? Enyém, az enyém....mindegy mi, az enyém...
Utálom az ilyen embereket! Igen, jól láttátok azt írtam, utálom! Mert mi a csudáért, nem lehet kicsit jobb kedvűen lenni, szeretni??? Adi, elfogadni????

Igen, határozottan mondom, ha valamit megbántam az életemben az, hogy 14 éve, belementem, hogy összeköltözzünk anyósomékkal. Talán ha nem tettük volna, akkor lehet, hogy már az Őrségben lennénk, és úgy élhetnénk mint egy normális család! De addig? Miattuk nem adhatjuk el a házat, miattuk nem mehetünk el innen. :-( És ha elzárom a gyerekeket onnan, én vagyok a rossz a gonosz, de ha nem, akkor minek mennek oda? És minek pakolunk, vagy nem pakolunk a padláson, a pincében, és a kocsi is útban van....mintha állandóan, felettünk lenne valaki, aki utál minket! Én kevés embert nem szeretek, de apósom közöttük van!
A legszebb az egészben, egy évvel ezelőtt, még napokig kattogtam rajta, ideges voltam, már majdnem Zsoltival is összeveztem miatta! Most higgadt vagyok, nem vagyok ideges, csak szomorú, nagyon szomorú.... 

22 megjegyzés:

  1. Nem hiába mondják, hogy jobb messziről szeretni, mint közelről gyűlölni. Sajnálom, hogy szomorú vagy, nem ezt érdemelnéd. Fel a fejjel, majd csak lesz valahogy!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor lenne "valahogy", ha 300km-re lennénk, Szattán, a zöld ablakos házban! (már nem lehet...)

      Törlés
  2. Nekem a nővérem követte el ugyanezt a hibát...
    -majd rá pár évre 2 barátnőm is, pedig nekik akkor már könyörögtem, hogy ne tegyék meg, látva a fent említett rossz példát.
    Azt mondom igazad van!
    Én is utálnám őket...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pedig én annyira toleráns vagyok, mindenkinek megbocsájtok! De neki nem lehet, mindig gondoskodik róla, hogy ne lehessen!:-(

      Törlés
  3. Nem is értem hogyan okozhat valaki a gyerekének, annak családjának szomorúságot, bosszúságot.
    Hogyan élhet velük szeretetlenségben.
    Nem így kéne ennek lenni!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hogy? Mert ezt látja a tévében.:-( És ami a legrosszabb, ami nekem fáj, ő észre sem veszi, mert ő így érzi jól magát! Mondtam Zsoltinak, ne haragudjon meg rám, mert az apukája, de megérdemelné, hogy soha senki ne nyissa rá az ajtót! Jót nevetett Zsolti, hiszen ő akkor érezné jól magát! Pedig annyira próbáljuk magunkat összehúzni, de röhej, hogy azt várom most, hogy sötét legyen hogy kivigyem a kukát...:-( Vagy lesni, mikor van csönd, mikor mehetünk a pincébe...:-(

      Törlés
  4. Nem tudhatja az ember, amikor arra adja a fejét, hogy összeköltözik a férje szüleivel, mi is fog kisülni belőle. Én azt mondtam, nem költözöm anyósommal egy házba. Majd mégis ráadtam a fejem. Én nem bántam meg, de csak így lehet, hogy már egyedül van, mert apósommal nem lehetne egy fedél alatt élni. Szóval megértelek és nagyon drukkolok, hogy bírd ki még egy darabig! Mi szeretünk nagyon!:-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Anyósommal magában nem lenne gond! De így, és a legrosszabb, hogy megy az idő, míg ő jól érzi magát, mi szenvedünk....és nyelünk, és megint nekem kell megalkudnom!

      Köszönöm, hogy szerettek, nagyon, nagyon jólesik!!!!!!

      Törlés
  5. A legnehezebbek a családon belüli konfliktusok... A generációk összeköltözése pedig csak nagyon kevés esetben vezet jóra sajnos. Még ne add fel az álmod, még bármi megtörténhet, én hiszek a csodákban!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az a generáció, nagyon azt tanulta meg, hogy az enyém, az enyém...
      Az előtte lévő generáció még nem ilyen volt!
      A mostaniról, ne is beszéljünk.....

      Csoda, igen itt csoda kell. De valahogy én ebben nem vagyok most biztos...Mert amúgy jó itt, és szerintem emiatt nem sikerül nekünk elköltözni innen. Lehet, hogy ezt most nem tudtam jól megfogalmazni.Nem tudom!

      Törlés
  6. én pedig Szattán most is tudok egy házat...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi...Zsolti szokta nézegetni a házakat...én már nem!
      Szattán a zöld ablakos háznál jártunk is, a szomszéd néni átkiabált: Mi leszünk az új szomszéd? Mi meg mosolyogva: Bárcsak...Megvették már!Most is könnyben van a szemem...

      Törlés
  7. Majd csak, majd csak... én mindig arra gondolok ilyenkor, hogy az ilyen emberek biztosan megkapják majd a "magukét" - ne arra figyelj, hogy ő mit csinál és gondol, hanem arra, hogy neked, nektek ne legyen rossz! Nem élhetsz lapulva
    Tojd le!
    Kitartás! pussz. M.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi...nem ezek az emberek nem, ha meg is kapják, a végén úgy jön ki őt sajnálod!

      Nem élhetek lapulva, csak ne kellene látnom őt...

      Törlés
  8. Jajj, Anikó, tudnék mesélni....inkább nem teszem, de 100%-ig értem, miről beszélsz. Nagyon nehéz helyzetben vagy, kívánok neked sok erőt, kitartást, és ilyenkor szoktuk anyukámmal azt mondani, be kell venni a "leszarom tablettát", mert attól, hogy kikészíted magad, még nem lesz jobb neked...
    Nekünk szerencsénk van, mi külön élünk a párommal (igaz, csak pár utcára), de ha a szüleim nem segítettek volna, akkor a kertes ház, meg a külön élés nekünk is csak álom lenne azt hiszem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Próbálkozom a tablettával....:-)
      Nektek tényleg szerencsétek van, bár akkor, anno, nekünk is ez a lehetőség volt a legjobbnak tűnő..Ez van, ezt kell elviselni, mindig arra gondolok, lehetne rosszabb is!!!

      Törlés
  9. Sajnos a rokonokat kapja az ember,nem válogathatja meg őket,mint a barátokat..tudnék mesélni,de inkább nem rontanám itt a hangulatot,nem ér annyit:)

    VálaszTörlés
  10. Hi colleagues, good article and good arguments commented here, I am
    genuinely enjoying by these.

    Also visit my blog; vakantiehuisjes frankrijk

    VálaszTörlés
  11. Hello! This is my first visit to your blog! We are a team of volunteers and starting a
    new initiative in a community in the same niche. Your blog provided us useful information to
    work on. You have done a wonderful job!

    Also visit my blog: france holidays 2012 cheap

    VálaszTörlés
  12. Hello it's me, I am also visiting this web site daily, this website is in fact nice and the viewers are actually sharing pleasant thoughts.

    My webpage: vakantiehuisje frankrijk huren (grotevakantiehuizen.wordpress.com)

    VálaszTörlés
  13. Have you ever thought about writing an ebook or guest authoring on other blogs?
    I have a blog based upon on the same topics you discuss and would love to have you share some
    stories/information. I know my readers would value your work.
    If you are even remotely interested, feel free to shoot me an e mail.


    Feel free to visit my web site vakantiehuisje frankrijk

    VálaszTörlés
  14. Very energetic article, I enjoyed that bit. Will there be a part 2?


    Review my homepage huis huren frankrijk

    VálaszTörlés